Wat zijde voor je doet....


Zijde voelt ultra zacht en weelderig aan. Zijde is licht, uiterst comfortabel en elegant. Zijde straalt exclusiviteit uit. Zijde is het meest luxueuze en sensuele weefsel dat je persoonlijkheid laat stralen. Voel en beleef de weelde van pure zijde.

De zijden sjaal (onze specialiteit) maakt klassieke kleding uniek en past perfect bij een moderne casual outfit. Bij Lovely Shawls koop je eenvoudig en snel fraaie handgemaakte met de hand geschilderde zijden sjaals of accessoires voor elke bijzondere gelegenheid.

Ronde sjaaltjes van zijden jersey

Dit zijn niet zomaar ronde sjaaltjes, deze zijn gemaakt van de fijnste kwaliteit zijden jerseystof die je je maar kunt bedenken, dat vind je echt nergens! Klik hier om ze meteen te bekijken! Zit jouw kleur er niet bij? Bestel 'm dan bij me! Het is een sophisticated elegant sjaaltje wat je heel goed casual of op kantoor kunt dragen. Het is tijdloos. Het voelt super zacht aan en omdat het zijde is, het zal nooit te warm aanvoelen want het ademt. Bovendien heerlijk zacht voor je hals, het weegt niks! Het drapeert prachtig. De ene kant is licht glanzend, de andere niet. Deze infinity of eternity scarves zijn overigens multifunctioneel; je kunt ze op heel veel verschillende manieren dragen. Enkel of dubbel als ketting of in je haar, of combineren met een of twee andere kleuren als sjaal. Kijk bij de verschillende foto's in de webwinkel voor de mogelijkheden. Weet je wat ook zo fijn is bij deze sjaaltjes? Ze blijven altijd op hun plaats en glijden niet af. Een prachtige manier om een verfijnde overgang te maken van je t-shirt bv naar je sjaal en je gezicht. Met de gratis kleurenanalyse in gedachte die je bij aankoop krijgt....

Lees meer

Over zijde en het onderhoud van zijde

Vaak denk je bij zijde aan glans, satijn. Satijn is echter een verbinding, geen stofsoort. Zijde kent tal van variaties van stoer en robuust (de bourette en wilde zijdes bv) tot mat en soepel (chiffon, tule), en glanzend (pongee en crepe satin). Organza is wat stijver. Voor iedere gelegenheid iets geschikts voor jou. Bourette (mat) is trouwens helemaal 100% diervriendelijk omdat de rups zelf uit de cocon gekropen is en een vlinder geworden is. Na een paar dagen gaat het vrouwtje dood nadat ze weer eitjes heeft gelegd. Daarnaast kan zijde ook gemengd zijn met katoen, linnen, lycra (stretch) of hennep. Zijde is zeer gewild omdat het snel en veel vocht opneemt en het een hele sterke natuurlijke en veerkrachtige vezel heeft. Zijde is dus zowel sterk als elastisch, je kunt een draad heel ver uitrekken voordat die breekt. Bovendien heeft het een goed koude- en warmte-isolerend vermogen (koel in de zomer, warm in de winter, geschikt voor mensen die veel transpireren vanwege hydraterende werking). Het past zich aan de temperatuur aan oftewel heeft het isothermische eigenschappen waardoor je zijde dus het hele jaar door prettig kunt dragen. Het kan wel tot 40% vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Ideaal voor bij het sporten of  voor vrouwen in de overgang of bij heel warm weer of zo. 

Bekijk hier onze zijden sjaals en stola's: voor gewoon iedere dag, voor feesten en bruiloften, sjaals uit onze gigantisch grote exclusieve voorraad of speciaal voor je gemaakt of geverfd in jouw eigen kleuren!

Klik hier voor de zijden kettingen!

En hier voor de ronde sjaaltjes!

En niet te vergeten de handgeschilderde zijden krinkelsjaals!

Tot slot de witte zijden pilotensjaals!

Lees meer

Corona en de kleine ondernemers die het straatbeeld kleuren

Corona betekent kroon in het Spaans. Meestal wordt kroon in andere verbanden gebruikt…. De kroon op je werk en zo……. In dit geval worden vele kronen van het hoofd gestoten in Europa en verder in de wereld als we massaal gaan omvallen …. Ik hoop dat we echt voor elkaar gaan zorgen, ook in economische zin, elkaar de kroon opzetten, elkaar de eer bewijzen dus. Alle kleinere ondernemers die hun stinkende best doen om te overleven en het jou graag naar de zin maken.

Mijn atelier blijft gewoon open via de webwinkel en de bestellingen worden dezelfde dag nog op de post gedaan zodat het in ieder geval in Nederland meestal de dag erna bezorgd wordt bij jou. Persoonlijke bezoeken in het atelier gaan in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. De eventuele open dagen vinden voornamelijk plaats in de buitenlucht. We hebben heel veel ruimte buiten, met vele bomen, dus dat is veilig voor je.

Lees meer

Een zijden sjaal of ketting in je eigen kleuren

Ineke kan zijden sjaals, kettingen en stof verven in jouw gewenste kleuren. Klik hier voor de zijden kettingen!  Eindelijk de perfecte kleur sjaal of ketting dus! Kan met verschillende soorten zijde zoals organza, bourette, jersey en tule bv. Klik hier voor de zijden sjaals!   Klik hier voor de hele webwinkel waaronder ook de ronde jersey sjaals en de krinkelsjaals!

Speciaal voor bruiloften: de bruid of de moeder van de bruid. Zie zijden sjaals en zijden kettingen in de webwinkel voor voorbeelden.

Hieronder meer over de krinkelsjaals. Deze prachtige krinkelsjaals houden we kunstmatig laag in prijs, om ze voor iedereen bereikbaar te houden. Eigenlijk kunnen we het voor de huidige prijs niet doen. Ze kosten dus nog minder dan de kostprijs. Ze zouden op zijn minst het dubbele moeten kosten. Er bestaan zelfs winkels die deze zijden sjaals voor veel meer dan 100 euro verkopen. We hebben die beslissing uit ideële overwegingen genomen om deze prachtige zijden sjaals voor iedereen bereikbaar te houden. We weten niet hoe lang we dit nog vol kunnen houden, want de prijzen van zijde stijgen enorm de laatste jaren. Heel vaak veel meer dan een verdubbeling! Klik hier voor deze mooie krinkelsjaals die in jouw kleurencombinatie geverfd kan worden!

Onze krinkelsjaals maken elke outfit in een handomdraai superelegant! Als je een (krinkel)sjaal in jouw eigen kleuren wilt, kom je naar ons toe met het kledingstuk waarbij e.e.a. moet passen en we kiezen samen de meest geschikte kleuren voor een sjaal of ketting uit (Je kunt ons uiteraard ook mailen of appen voor de mogelijkheden. We corresponderen net zo lang tot we de juiste combinatie gevonden hebben). We adviseren je zelfs nog over de juiste kleuren bij je type (zomer, winter, herfst of lente). Dat heeft te maken met haar-, oog- en huidskleur en zo. En dat allemaal voor dezelfde prijs van de sjaal, niks meer. Eindelijk een sjaal met de juiste kleuren om je mooiste kanten te benadrukken! Wie wil dat nu niet? We hopen iedereen een heel klein beetje gelukkiger te maken ;-)

Krinkelsjaals zijn sjaals van een hoge kwaliteit pongeezijde (180x90/180x45/200x90cm). De van oorsprong witte zijde wordt door mij persoonlijk handbeschilderd (hoge kwaliteit zijdeverf: kleurvast!) in een combinatie van drie bij elkaar passende kleuren op de kleurencirkel, die na het bewerkingsproces prachtige schakeringen vertonen. Kleuren die te ver uit elkaar liggen geven vieze bruine mengkleuren. Ik geef je daarbij advies. Geef me jouw kleuren door via de app of mail. Laat me zien op de foto waar de sjaal bij moet passen (kleding, tas, schoenen etc) en we gaan het samen uitzoeken! Mijn telnr en mailadres staan op de contactpagina.

De sjaals zijn allemaal verschillend omdat je zelfs met dezelfde kleuren nooit precies hetzelfde resultaat zult krijgen. Ze gaan vele jaren mee en kunnen eenvoudig worden onderhouden. Bij de aankoop van een sjaal krijg je een uitgebreide gebruiksaanwijzing mee, alsmede tips met een heleboel manieren om de sjaal te dragen. Door hun afmetingen zijn de krinkelsjaals niet alleen te dragen als gewone sjaal, maar ook als topje, hoofddoek, omslagdoek, ronde sjaal, infinityscarf of eternity scarf etc.

De levertijd is maximaal 2 weken als de sjaal niet in voorraad is. In voorraad kan de sjaal natuurlijk dezelfde dag al opgestuurd worden! Grotere aantallen langere levertijd! Vaak is de levertijd echter veel en veel korter. Meestal een dag of 4. Ik hou graag altijd een slag om de arm als ik het te druk heb met bv mantelzorgen of andere onverwachte toestanden.... Dit geeft voor jou ook meer zekerheid. Het gaat als volgt: Je sjaal wordt geverfd (eventueel meerdere sjaals), wordt op de foto gezet, naar je ge-e-maild en jij zegt of je tevreden bent met het resultaat (of je kiest uit meerdere opties).

Hier een klein aantal voorbeelden wat je allemaal kunt doen met deze sjaals. De kleuren zijn in het echt veel sprekender dan op de foto.

dia2

We krijgen steeds vaker verzoeken van bedrijven of verenigingen die eenzelfde kleur krinkelsjaal voor al hun mensen willen hebben. Corporate identity. En wat denk je van een kerstcadeau voor alle personeelsleden in allemaal verschillende kleuren...? Heb zelf wel eens een zijden sjaal gehad.... heel lang geleden van het farmaceutisch bedrijf waar ik toen voor werkte..... heb de sjaal nog steeds....dat was toch een aangename verrassing en veel leuker dan het saaie standaard kerstpakket! Mail of app ons voor alle mogelijkheden.

 Ook kunnen wij voor kledingwinkels krinkelsjaals verven, aangepast aan de kleuren van de nieuwste collecties.

De sjaal als jouw persoonlijke "sieraad"

De sjaal is nooit meer weg te denken uit het modebeeld. Op heel eenvoudige manieren kun je de sjaal tot een sieraad voor jezelf maken. Ga je voor een feestelijke sjaal, een kleurrijke sjaal, een sjaal die bij jouw persoonlijkheid past? Wat het ook wordt…… je kunt een eenvoudige outfit helemaal oppimpen en naar een hoger plan trekken. Je kunt de sjaal zien als sluitstuk, maar je kunt het ook omkeren. De sjaal het belangrijkst maken. Een heel gewone outfit, bv een eenvoudig t-shirt, kun je helemaal uniek maken en opfleuren zodat je er heel speciaal uitziet en een heel andere uitstraling krijgt. Gewoon met de juiste keuze voor een prachtige sjaal!

Lees meer

Kleurenanalyse

Ineke neemt haar kennis over kleuren meteen mee als je een sjaal bij ons bestelt (opleiding kleurenanalyse). Daar vraagt ze niks extra's voor. Dat kan persoonlijk in het atelier, maar ook door een hele goede foto van jezelf op te sturen. Daar komen we ook al een heel eind mee. Omdat je sjaal zich dicht bij je gezicht bevindt, is de kleur daarvan erg belangrijk. Die kleur heeft heel veel effect op de kleur van je huid, je ogen en je haarkleur. We kijken samen welke kleuren het best zijn voor je garderobe en welke kleuren bij jou het best tot hun recht komen. Met de juiste kleuren zul je veel reacties ontlokken dat je er goed en gezond uitziet. Met jouw eigen kleuren kun je je expressie op een bijzondere manier benadrukken; het resultaat is vaak verbluffend. De juiste kleuren accentueren je uitstraling positief. Je zult een harmonisch geheel zien met de juiste combinaties! Ik begeleid je graag hiermee; samen met jou gaan we op ontdekkingsreis naar dié kleuren die jou er het meest stralend uit laten zien en die je ware schoonheid tot uiting brengen. De juiste kleuren laten vermoeide ogen, lijntjes, verkleuringen en kleine oneffenheidjes vanzelf als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoef je verder niks voor te doen! Je straalt en je ziet er energieker en jonger uit! Oorspronkelijk harmoniëren je ogen, je huid en je haarkleur met elkaar, maar door foute kleuren van je kleding (of haarverf/ make-up) kan dat geheel verstoord worden. Zorg dat je dié kleuren kiest die harmoniëren met je eigen natuurlijke kleuren.

Lees meer

Soorten Zijde

4-5000 jaar voor Chr. werd in China al zijde gesponnen en geweefd tot kleding en stoffen. China heeft het productieproces heel lang geheim gehouden. In de Romeinse tijd was zijde letterlijk haar gewicht in goud waard. De kostbare zijde werd eerst over land en later over zee geëxporteerd (19e eeuw: de zijderoute). In de 6e eeuw begon de zijdeteelt zich ook in India en Japan te ontwikkelen. Lovely Shawls

Lees meer

Oorsprong en onderhoud van wol

Wol bestaat uit zachte, dunne haartjes van de vacht van verscheidene dieren, meestal schapen. Het heeft schubben en is gekroesd. Het heeft tot 20 bochten per 2,5 centimeter. Hierdoor wordt de lucht goed vastgehouden, waardoor wol een goede warmte-isolator is. De isolerende buitenlaag voorkomt dat een dier zijn lichaamswarmte verliest. Wolvezels variëren in dikte. De dunste vezels geven de minste irritatie op de huid. Een enkeling kan echter zelfs niet tegen de fijnste wol en wordt gek van het gekriebel. De meeste mensen krijgen pas last van kriebelen als de wol dikker is dan 28 micrometer. Wol is dus ook een goede isolator tegen kou. Dit komt doordat er tussen de kleine gekrulde vezels van de wol zich veel stilstaande lucht bevindt. Stilstaande lucht geleidt warmte zeer slecht. Wol kan veel vocht uit de lucht opnemen zonder zelf vochtig aan te voelen. Van nature bevat wol lanoline. Wol heeft een hoge elasticiteit zodat de wol altijd terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is veerkrachtig, waardoor wol zacht aanvoelt. Wollen kleding kreukt, maar de kreuken verdwijnen ook weer vanzelf. Wol ademt ook goed en neemt niet snel vuil op vanwege het wolvet (lanoline) in de vezels. Wol werkt brandvertragend, het schroeit in plaats van dat het brandt.

Klik hier voor de zeer grote collectie wollen sjaals en scroll helemaal door naar beneden!

Klik hier voor de zeer exclusieve pashmina en cashmere sjaals!

Lees meer

Milieu en Politiek

Wij werken graag met natuurlijke stoffen, tegen de algemene trend van steeds meer kunststof in de kleding. We lazen onlangs een artikel: "Kust bedreigd door wassen polyester kleding". Daarna een artikel over de goedkope prijzen van textiel ten koste van.....

Lees meer
 • paars jersey en satijnzijde
 • Krinkels
 • Krinkelss
 • Krinkelsss
 • Pashmina
 • Vintage
 • Fluweel En Vintage
 • Jasjes Organza En Zijde En Vilt
 • Jersey Sjaals
 • Kant En Bollen
 • Katoen Blauw
 • Organza Sjaals
 • Pashmina2
 • Pashmina Taupe
 • Toefjes Sjaals
 • Zijden Kettingen Handpaint With Love Etc
 • Zijden Kettingen In Het Gras
 • Zijden Kettingen Pauw En Turquoise
 • Zijden Sjaals
 • Brillenkoordjes
 • Pilotensjaals
 • Witte Sjaals
logo ideallogo mrcashlogo sofort     logo paypal       logo creditcard        pin

Gratis verzending vanaf € 20,00